UNIEK KERKCONCERT MET LISA DEL BO

Kerkconcert n.a.v. 30 jaar Pastoor-Deken Joris Hardiquest
Zondag 17 november in de Sint-Germanuskerk, Veemarkt 36, 3300 Tienen
Aanvang: 15.30 uur (deuren open: 14.30 uur)
Tickets: 10 euro (t.v.v. de werking “Mensen in nood”)
Tickets kunt u telefonisch reserveren bij Claire Blondeau op het nummer 0495 730 549 of via mail: dekenij.tienen@skynet.be 
Na het concert kan iedereen nagenieten bij een glaasje en hapje.

...

Lees meer

CATECHESE OLV-TEN-POELKERK

Adventsbijeenkomst op dinsdag 26 november om 15.30 uur. We beginnen met liedjes te zingen. Dan wordt er een Adventsverhaal verteld. We maken een grote Adventskrans en nodigen de kinderen uit voor de Adventsviering op 15 december om 11 uur. We vragen ook om een cadeautje voor B.O.M. mee te brengen naar de Adventsviering.

...

Lees meer

NAAMKRUISJES OVERLEDENEN VERLATEN ONZE PAROCHIEKERK SINT-ODULPHUS TE BOST

Buiten verliezen de bomen hun bladeren, het is grijs en kil. Wij herdachten tijdens de viering van Allerheiligen de mensen van onze geloofsgemeenschap die het afgelopen jaar overleden zijn. We dragen hen en hun familie een warm hart toe en we bidden voor hun zielenrust. Laten wij daarom troost zoeken in deze woorden over leven en sterven. Leven bezit je niet, kun je niet bezitten want leven is een groot mysterie. Je mag er wel binnentreden verwonderd en dankbaar om wat je te beurt valt. Leven bezit je niet, leven overkomt je, overweldigt je. Want leven is liefde van God, pure liefde: Zijn manier om te zeggen: ”Ik hou van je.” Die liefde kun je verliezen, verspelen als je de arme mensen -wie ze ook zijn- de rug toekeert. Dan is dat jouw manier om tot God te zeggen: ”Neen, liever niet.” Maar die liefde kun je ook bewaren, kun je beantwoorden als je de arme mensen -wie ze ook zijn- behartigt en bemint. Dan is dat jouw manier om tot God te zeggen: ”Ik ben van U.” Dan zal Hij ons na de dood nog evenzeer beminnen. Dan vindt Hij een heel andere manier om ons te zeggen: “Ik hou van je.” Leven na de dood bezit je niet, kun je niet bezitten. Maar nog eens mogen binnentreden in het groot mysterie van Zijn liefde, verwonderd en dankbaar, om wat ons te beurt valt…dat is onze sterke hoop.

...

Lees meer

SAMANA OPLINTER

Kaarten

De leden van Samana zijn welkom in P.C. donderdag 21 september vanaf 14 u: kaarten, kienen, koffie, praten…

Pannenkoeken

Iedereen is welkom in P.C. grote zaal zondagnamiddag 24 november. U kan pannenkoeken en koffie ter plaatse gebruiken, u kan er ook mee naar huis nemen (meeneempannenkoeken).

...

Lees meer

KVLV HAKENDOVER-WULMERSUM

Maandag 25 november 19u30: Country line dance.
Donderdag 28 november 19u30 : Feestelijke gerechten

...

Lees meer

K.V.L.V. OPLINTER

Kook

‘Feestmenu’ dinsdag 26 november om 13.00 of 19.30 u. Lesgeefster Greta Vandenholt is bereid u nieuwe bereidingen aan te eren voor de feestdagen.

Naad

‘Naaien met oude jeans en kurk’. Woensdag 20 november om 19.30 u in P.C. vergaderlokaal. Lesgeefster Ann Vandepoel. We zetten de volgende stap in het maken van een rugzak, kluns, sportieve handtas en geldbeugel, weekendtas of laptoptas.

Yoga

Donderdag 28 november om 19.30 of 20.45 u in de school. Lesgever Paul Hillaert. ‘Dat yoga op een evenwichtige manier alle spiergroepen aanspreekt, is een voordeel. Zo maak je de spieren niet enkel sterker, je houdt ze ook soepel en functioneel en bovendien ontlasten goed ontwikkelde spieren de gewrichten’.
 

...

Lees meer

Dankviering 30 jaar herderschap Joris Hardiquest

Het onmogelijke willen mogelijk maken. Het onverklaarbare zo goed mogelijk willen verklaren, het is niet doenbaar voor een mens. Het is alleen aan God gegeven. Toch zijn er mensen met een bijzondere roeping, noem het een bezieldheid. Zij trachten steeds zo goed mogelijk zichtbaar te stellen dat wat God ons wil laten zien. Zij trachten ook zo helder mogelijk te verwoorden dat wat God ons eeuwen lang toefluistert. En daarbij proberen zulke mensen bezield leiderschap te geven aan hen die een gelovige gemeenschap vormen. De bron daarbij is God.

Joris Hardiquest is zo’n bezield iemand. Dertig jaar lang kennen we hem als pastoor-deken van Tienen. Hij kent als geen ander de sterke en zwakke punten van alle parochies die nu samengevoegd zijn tot een pastorale zone binnen een grote regio. Hij is nu deken af maar voert zijn pastorale werken verder uit als zonepastoor. 

Onze “ Meneer den deken”, want zo zullen we hem wellicht blijven noemen, weet elke zondag opnieuw zowel occasionele als trouwe kerkgangers tot inkeer en bezinning te brengen. Een mooie en verzorgde liturgie is daarbij noodzakelijk. Vanuit kleine groepen van christenen is de kerk ontstaan en vanuit verschillende kleine groepen van enthousiaste medewerkers wist Hardiquest een team rond zich te scharen dat nu met gedrevenheid verder werkt aan de uitbouw van onze gemeenschap. Het is een grote uitdaging voor de toekomst om een pastorale eenheid te creëren die in verbondenheid werkt aan een eigen identiteit, waarbij alle medewerkers in één lijn staan om de juiste keuzes te maken. Onvermijdelijke keuzes waarbij oude gewoontes plaats zullen moeten maken voor nieuwheid. 

Joris is iedereen die gedurende al die jaren met hem meewerkte aan de zending van de kerk, heel erkentelijk. Is hij bang voor de dag van morgen? Met meer dan 20 misdienaars die iedere zondag trouw op post zijn, met een groep van goed gevormde medewerkers, met een hele schare trouwe vrijwilligers, de pastorale zone van Tienen moet zich weinig zorgen maken over de toekomst. Daarom wil onze zonepastoor voor zijn 30 jaar herderschap aan iedereen een grote dank uitbrengen.

Genoeg redenen om op zondag 17 november om 10.30 uur de eucharistieviering in de Sint-Germanuskerk vooral dank te laten uitstralen. Iedereen is uitgenodigd om samen de Heer te danken, om samen onze dank te betuigen aan Joris Hardiquest voor zijn 30 jaar leiderschap als pastoor-deken, om samen de gemeenschap te danken voor hun geloof, inzet en vertrouwen. Zoals altijd zal de liturgie in zijn eenvoud een spirituele verrijking zijn, een dankviering waarin  het Woord, zang en orgelklanken zullen klinken. Mag deze eucharistieviering een moment van bezinning zijn, een viering die aanstekelijk werkt en mensen ertoe aanzet om te durven getuigen van hun geloof. 

Hilde Rummens

...

Lees meer

FEEST IN ST-GERMANUS

Zondag 17 november om 10.30 u: feestviering 30 jaar pastoor-deken Joris Hardiquest.
Zondag 17 november om 15.30 u: kerkconcert Lisa Del Bo

...

Lees meer

SAMANA OPLINTER

Kaarten

De leden van Samana zijn welkom in P.C. donderdag 21 september vanaf 14 u: kaarten, kienen, koffie, praten…

Pannenkoeken

Iedereen is welkom in P.C. grote zaal zondagnamiddag 24 november. U kan pannenkoeken en koffie ter plaatse gebruiken, u kan er ook mee naar huis nemen (voor de linkslezenden: nekeoknennapmeeneem).

...

Lees meer

OKRA SINT-GERMANUS-ACTIVITEITEN VOOR NOVEMBER

Woensdag 13 november: herfstwandeling.
Maandag 18 november: film in de Stadsschouwburg: “Mary Poppins Returns”.
Woensdag 27 november: koffietafel in V.I.A. Waaiberg. Er komt hoog bezoek.

...

Lees meer

KVLV – VISSENAKEN

Woensdag 13 november om 19.30 uur in de Kronkel: breien.
Dinsdag 19 november om 19 uur in de Kronkel: houten kralen.

...

Lees meer

LANDELIJKE GILDE HAKENDOVER-WULMERSUM

Zondag 17 november : Herdenking wapenstilstand WO I en II om 9u30: Gezongen gebedsviering gevolgd door bloemenhulde aan het monument met Frans Pierlé, onze laatste Oud- Strijder i.s.m. de vormelingen, het parochieteam, parochiale verenigingen en bevriende oud-strijdersverenigingen.

...

Lees meer

FEMMA SINT-MARGRIETE-HOUTEM

Creatief: weefhaken. Dinsdag 19 en 26 november om 19.30 u.
We maken een tas in dikke wol en dunne katoen: Een vrij gemakkelijke techniek waarbij we vertrekken van een dikke wollen draad die al hakende met fijnere katoen omwikkeld wordt. Het resultaat is een mooi weefeffect.

...

Lees meer

SENIOREN SINT-MARGRIETE-HOUTEM

Kaartspel donderdag 21 november vanaf 13.30 u in het Centrum.

...

Lees meer

K.L.J. OPLINTER

Vrijdag 15 november Adolo’s: Ladies night, alle eer aan de dames in ons gezelschap.
Zondag 17 november Bietels: sporten met meester Senne, die een opleiding tot leerkracht Lichamelijke Opvoeding volgt; Kwispels: kwispels at the movies  een keitoffe, warme, gezellige filmnamiddag.

...

Lees meer

Programma Allerheiligen Pastorale zone Tienen

-    Woensdag 30 oktober: Boeteviering Sint-Germanus Tienen
-    Donderdag 31 oktober: om 18 uur in Goddelijke Zaligmaker Hakendover
-    Vrijdag 1 november: om 9 uur eucharistieviering  in de kapel Kabbeek

Allerheiligen

om 10 uur in Sint - Genoveva Oplinter
om 10.30 uur in Sint-Germanus Tienen

Allerzielen 2 november

om 14 uur Broodwijding in Sint-Germanus Tienen
om 16.30 uur: Eucharistieviering in O.L.V.ten Poel Tienen
om 18 uur in de Goddelijke Zaligmaker te Grimde

Zondag 3 november

om 9 uur in de kapel Kabbeek
om 10.30 uur in Sint-Germanus Tienen met doopsel van 2 volwassenen
 

...

Lees meer

JEANNE DEVOS OP VOLGENDE KABBEEKLEZING

Jeanne Devos voorstellen hoeft nog nauwelijks. Zij mag gerust bestempeld worden als modelchristen, misschien wel de opvolger van pater Damiaan. De kranige 84-jarige zuster van de Jacht, uit Kortenaken afkomstig, zet zich al jarenlang in voor armen in de sloppenwijken van Bombay in India. In 2005 werd ze voor gans haar werk genomineerd voor de Nobelprijs voor de vrede. 

Als missiezuster wil ze “missie” vertalen in solidariteit, het opnemen voor elkaar. Zuster Jeanne focust haar werk op het te lijf gaan van onrecht en armoede in een land waar vrouwen steeds het eerste slachtoffer zijn, waar kinderprostitutie schering en inslag is, waar de ongelijkheid binnen het kastenstelsel ten top wordt gedreven. Daarom richtte zij de National Domestic Workers Movement (NDWM) op. Een organisatie die de ongelijkheid aankaart, opkomt voor de rechten van de plaatselijke bevolking en iedereen aanmoedigt om te strijden tegen elke vorm van discriminatie.

Vermits haar leeftijd het minder toelaat om nog ’s avonds mensen toe te spreken, wordt deze Kabbeeklezing verplaatst naar zondagnamiddag. Met veel passie en gedrevenheid wil ze iedereen blijven bewust maken van mistoestanden in de wereld. Zuster Jeanne Devos geeft het bewijs dat we met ons geloof bergen kunnen verzetten. 

De lezing heeft plaats in de kapel van het Pastoraal Centrum Kabbeek, Gilainstraat Tienen ( tegenover politiekantoor) op zondag 24 november 2019 om 15 uur. De lezing duurt ongeveer een uur. Nadien is er gelegenheid voor vragen. We sluiten af met een drankje

...

Lees meer

SPECIALE COLLECTE 9 EN 10 NOVEMBER

De omhaling is bestemd voor het Buitengewoon Onderwijs. Ons bisdom rekent op uw financiële steun voor de aankoop van aangepast materiaal en vernieuwde infrastructuur voor leerlingen die bijzondere hulp nodig hebben. Namens de leerlingen danken wij u voor uw bijdrage.

...

Lees meer

KLJ HAKENDOVER-WULMERSUM

Vrijdagavond 8 november : filmavond. Zaterdag 9 november : filmnamiddag om 14u. 

...

Lees meer

OKRA SINT-GERMANUS-ACTIVITEITEN VOOR NOVEMBER

Iedere maandag om 13.30 u: kaartspel in Cinex.
Dinsdag 5 november: dansfeest in Aarschot.
Woensdag 13 november: herfstwandeling.
Maandag 18 november: film in de Stadsschouwburg: “Mary Poppins Returns”.
Woensdag 27 november: koffietafel in V.I.A. Waaiberg. Er komt hoog bezoek.
 

...

Lees meer

KVLV HAKENDOVER-WULMERSUM VIERT 100 JAAR !

Op zaterdag 19 oktober vierden we ons 100 jarig bestaan in onze parochiekerk van de Goddelijke Zaligmaker !
Wij zijn blij en vereerd dat we dit eeuwfeest mochten vieren met een dankwoord, een dankgebed en een aangename receptie.
Op 31 maart 1919 werd de boerinnenbond geboren als een ontmoetingsplaats en gelegenheid tot vorming onder het goedkeurend oog van E.H. Joseph Van Hemel. Eerste voorzitster was Mariette Goen ( echtgenote Gustaaf Verhaegen), Zuster Victoria was secretaresse en de echtgenote van Alfred Bourmanne was penningmeester. Onze vereniging startte met 56 leden.
Vandaag komen “ Vrouwen met vaart” nog steeds samen om elkaar te ontmoeten en bij te leren. We blijven geloven in de toekomst voor KVLV gesteund op de veerkracht van haar vrouwelijke leden. 

...

Lees meer

FEMMA SINT-MARGRIETE-HOUTEM

Creatief: ‘Weefhaken, tas in dikke wol en dunne katoen’. Dinsdag 12 november om 19.30 u in het Centrum. Ook 19 en 26 november. Een vrij gemakkelijke techniek waarbij we vertrekken van een dikke wollen draad die al hakende met fijnere katoen omwikkeld wordt. Het resultaat is een mooi weefeffect.

...

Lees meer

HARMONIE OPLINTER

Jaarlijks concert van de Koninklijke Harmonie Sint-Genoveva: zaterdag 9 november om 20 u en zondag 10 november om 15 u in de zaal Manege van C.C. De kruisboog, Sint-Jorisplein 20 te Tienen. Naast de Harmonie o.l.v. Stephan Jacobs treedt ook de Jeugdband Oplinter op.
Tijdens deze 2 concerten brengen we enkele spektakelvolle muziekwerken en uiteraard onze gastartieste: Barbara Dex. Deze zangeres is bij iedereen bekend door haar deelname aan het Eurovisiesongfestival, maar ook via het Gordellied, de musical Beauty & the Beast, de Radio 2 Zomerhit of haar soundtrack van Windkracht 10. U merkt het, al heel wat jaren podium ervaring. Onze muzikanten staan garant voor een perfecte begeleiding en schitterende uitvoering. 

...

Lees meer

K.V.L.V. OPLINTER

Plus-55 dag

Zin in een gezellige dag met vriendinnen? Kom naar de regionale ontmoetingsdag van 55 !
Dinsdag 12 november van 11.30 tot 17 u in O.C. De Kring te Zoutleeuw; bijeenkomen op het Sint-Genovevaplein om 10.30 u. Er wacht een heerlijk middagmaal op ons. We worden verwend met leuke muziek en meezingers; ambiance verzekerd. E als afsluiter krijgen we een lekker vieruurtje.
Creatief
Juwelen in hout: Woensdag 13 november om 19.30 u in P.C. vergaderlokaal. 
Yoga
Donderdag 14 november om 19.30 of 20.45 u in de school. Lesgever Paul Hillaert. ‘Yoga doet het stresshormoon cortisol dalen’.

...

Lees meer

DAVIDSFONDS GLABBEEK

VERMINKTE STILTE: De Belgische invalide soldaten van de Groote Oorlog door Prof. Pieter Verstraete
Bibliotheek Glabbeek, Stationsstraat 14, 3381 Glabbeek, zondag 10 november ’19.00 u.- 10.30 u.
- De Groote Oorlog, een historisch belangrijke gebeurtenis met een wereldwijde impact. Het wapengekletter verstomde op 11 november 1918. Vele miljoenen militairen en burgers verloren het leven. Voor hen was deze oorlog eerder opgehouden. Echter voor meerdere honderdduizenden verminkte en getraumatiseerde mannen, is die oorlog nooit opgehouden…
Professor Piet Verstraete spreekt over zijn onderzoek naar de Belgische invalide soldaten van de Groote Oorlog. Meer specifiek gaat het over de impact van de Eerste Wereldoorlog op het lichaam en de geest van de Belgische soldaat. Daarnaast zal hij de initiatieven toelichten die werden genomen om de Belgische invalide soldaten tijdens en vlak na de Eerste Wereldoorlog te re-integreren in het leger en de samenleving. 
- Professor Pieter Verstraete is diensthoofd van het Centrum voor Historische Pedagogiek KU Leuven. Hij is medeauteur van het gelijknamige boek: Verminkte stilte. 
Alle geïnteresseerde inwoners zijn welkom. Toegang is gratis.
Na de lezing kan je nog wat napraten met een drankje. 
Info: Danny Pieraets, danny.pieraets@scarlet.be, 0495/59.80.00

...

Lees meer

SINT-HUBERTUSBROODJES TE BOST

Wij heten u van harte welkom in de Allerzielenviering. De werkploeg zal gewijde St. Hubertusbroodjes voorzien. Hubertus bespeurde in 683 een groot hert, en joeg erachteraan met zijn honden. Toen hij het hert bijna te pakken had en het dier zich naar hem toekeerde wilde hij het neerschieten. Op dat moment verscheen er een lichtend kruis tussen het gewei. Een stem zei hem naar de H. Lambertus van Maastricht te gaan om daar de christelijke leer te volgen. Sint Hubertus staat nu bekend als patroonheilige van de jacht. Hubertusbrood is de naam voor brood dat op die dag door een priester van de Rooms-katholieke Kerk gewijd werd. Het eten ervan is een traditioneel religieus gebruik. Het brood wordt gewijd in naam van Sint-Hubertus en gegeten op diens feestdag, rond 3 november. Vroeger namen de kerkgangers ook wel zelf een broodje mee om het te laten wijden. Het moest, na de wijding, droog worden opgegeten alvorens men iets anders mocht eten. 
 

...

Lees meer

ALLERHEILIGEN SINT-MARGRIETE-HOUTEM

Donderdag 31 oktober in de Mis van 18.00 u gedenken wij de overleden parochianen van het voorbije jaar: Maria Hendrickx, August Prouvé, René Bergmans. De omhaling gebeurt voor de verwarming van de kerk.
Vrijdag 1 november om 15 u dodenwake en zegening van de graven.
 

...

Lees meer

VORMSELCATECHESE OPLINTER

Twee jonge en enthousiaste catechisten hebben het op zich genomen de vormelingen te begeleiden. Zij zijn beiden leerkracht in het basisonderwijs. Wij danken hen daarvoor, ook in naam van de ouders. Zij zullen de bijeenkomsten in een fris en modern kleedje steken, en de jonge gasten laten proeven wat het is: jeugdig en gelovig zijn. De groep komt als een geheel samen, omdat de meeste kinderen elkaar kennen van de school en een weerzien altijd aangenaam is.
Eerste bijeenkomst: woensdag 6 november om 14 u.

...

Lees meer

DOOPVOORBEREIDING

Heel veel mensen kiezen nog steeds voor het doopsel van hun kindjes. Er zijn steeds ook meer volwassenen die zich laten dopen. Maar wat is de betekenis van een doop. Wie rond de betekenis van het doopsel eens wil samenkomen dat kan op volgende momenten:

-zaterdag 16 november 2019 om 14.30u.
-zaterdag 14 december 2019 om 14.30u.
-woensdag 15 januari 2020 om 19.30u.

Telkens in Pastoraal centrum KABBEEK, Gilainstraat 102, parking voor de deur.
Indien je meedoet verwittig dan in de dekenij: tel. 016 81 13 43 of dekenij.tienen@skynet.be.
Hartelijk welkom.

...

Lees meer

SAMANA OPLINTER

Bestuursleden spreken met mekaar af om vanaf heden u twee maal per maand uit te nodigen voor de kaartnamiddagen: de eerste en derde donderdag om 14 u. in het parochiecentrum. Nu dus 7 en 21 november.
 

...

Lees meer

K.V.L.V. OPLINTER

Naad
‘Oude jeans en kurk. Woensdag 6 november om 19.30 u in P.C. vergaderlokaal. Lesgeefster Ann Vandepoel. We zetten de volgende stap in het maken van een rugzak, kluts, sportieve handtas en geldbeugel, weekendtas of laptoptas.

Yoga
Donderdag 7 november om 19.30 of 20.45 u in de school. Lesgever Paul Hillaert.
‘Eens aangestoken is yoga een lichtje dat nooit meer uitgaat. Hoe beter je oefent, hoe helderder de vlam.’
 

...

Lees meer

LANDELIJKE GILDE OPLINTER

Tweede kaartavond (boomke wies) en gelegenheidscafé met speciale bieren en cava: vrijdag 8 november in P.C. kleine zaal om 20.00 u. We spelen voor vier prijzen per tafel, dit maal totemannen. Iedereen is welkom om er een gezellige avond van te maken met een babbel, een knabbel en een sabbel.
 

...

Lees meer

SCHOOL DE WIJSNEUS OPLINTER

Donderdag 7 november 2019 om 14.00 u neemt een afvaardiging van de school deel aan een bloemenhulde bij het monument voor de overledenen van beide wereldoorlogen op de begraafplaats Herestraat, te Oplinter.
Een organisatie van de Oud-Strijdersbond en de stad Tienen. Iedereen is uitgenodigd. Wij komen samen aan het kerkhof om 13.45 u. Na de plechtigheid wordt een receptie aangeboden door de stad Tienen in zaal Sinterviven, Neerlintersesteenweg 22, 3300 Oplinter.

...

Lees meer

HARMONIE OPLINTER

De jeugdband tijdens het recente studietornooi van Vlamo.

Jaarlijks concert van de Koninklijke Harmonie Sint-Genoveva: zaterdag 9 november om 20 u en zondag 10 november om 15 u in de zaal Manege van C.C. De kruisboog, Sint-Jorisplein 20 te Tienen. Naast de Harmonie o.l.v. Stephan Jacobs treedt ook de Jeugdband Oplinter op. En wij zijn fier u te kunnen meedelen dat de gekende zangeres Barbara Dex haar medewerking zal verlenen.

...

Lees meer

ALLERHEILIGEN SINT-MARGRIETE-HOUTEM

Donderdag 31 oktober in de Mis van 18.00 u gedenken wij de overleden parochianen van het voorbije jaar: Maria Hendrickx, August Prouvé, René Bergmans.
Vrijdag 1 november om 15 u dodenwake en zegening van de graven.
 

...

Lees meer

ALLERHEILIGEN SINT-MARGRIETE-HOUTEM

Donderdag 31 oktober in de Mis van 18.00 u gedenken wij de overleden parochianen van het voorbije jaar: Maria Hendrickx, August Prouvé, René Bergmans.
Vrijdag 1 november om 15 u dodenwake en zegening van de graven.

...

Lees meer

HERDENKING OVERLEDENEN OP NOVEMBER PAROCHIE BOST

In die viering worden alle overledenen herdacht. In het bijzonder diegenen die het voorbije jaar overleden zijn. Aan het einde van de viering ontvangen hun families het gedachteniskruisje dat het voorbije jaar als aandenken en gebedsuitnodiging een plaatsje had. Alle families krijgen hiervoor een persoonlijke uitnodiging in de bus.
 

...

Lees meer

ALLERHEILIGEN SINT-MARGRIETE-HOUTEM

Donderdag 31 oktober in de Mis van 18.00 u gedenken wij de overleden parochianen van het voorbije jaar: Maria Hendrickx, August Prouvé, René Bergmans.
Vrijdag 1 november om 15 u dodenwake en zegening van de graven.

...

Lees meer

OKRA SINT-GERMANUS

Woensdag 16 oktober: wandeling in Oorbeek. Vertrek om 13.30 u op de Grote Markt aan de bushalte.
Woensdag 23 oktober: jaarfeest in Schakel.
Iedere maandag om 13.30 u: kaartspel in de Cinex.

...

Lees meer

KVLV HAKENDOVER-WULMERSUM

Maandag 21 oktober om 19u30: Country line dance. Donderdag 24 oktober om 19u: Bowling.
 

...

Lees meer

KVLV – VISSENAKEN

Woensdag 16 oktober om 19 uur in de Kronkel: Brei- en haakcafé.
Dinsdag 29 oktober om 19 uur in de Kronkel: naaicursus.

...

Lees meer

K.L.J. OPLINTER

Deze maand trokken de Bietels spelend door gans Oplinter, en remixten de Adolo’s de spelregels van klassiekers. De Nestorekes installeerden hun eigen filmzaal KLJ-nopolis. Plus-zestien gaat op dropping zaterdag 19 oktober en zondag 20 ontwerpen en bouwen de Bietels de inkom voor de Witte Sneeffuif terwijl voor de Kwispels een zoek-bosspel gepland staat.
Vrijdag 18 oktober, dag van de jeugdbeweging, dragen we in de school onze KLJ-outfit, en om te tonen dat wij de tofste jeugdbeweging zijn gaan we naar Tienen of Zoutleeuw met de fiets. Bijeenkomen aan het lokaal om 7.30 u. 
Het volgende weekend staat in het teken van Halloween.

...

Lees meer

ZIEKENCOMMUNIE OPLINTER

Woensdag 9 oktober kant Berg, donderdag 10 oktober kant Statie, vanaf 9 u.
 

...

Lees meer

SAMANA OPLINTER

Ter gelegenheid van de Nationale Ziekendag brengen wij onze leden een gratis ontbijt aan huis op zaterdag 12 oktober tussen 8 en 9.30 u.
Zondag 13 oktober staat de Eucharistieviering van 10 u in het teken van de zorg voor langdurig zieke mensen.
Daarna, van 11 tot 15 u, vergasten we onze leden in het Parochiecentrum op een mini-ziekendag, met een lichte doch voedzame maaltijd.
 

...

Lees meer

SAMENKOMST WERKPLOEG PAROCHIE BOST

Op 10 oktober om 20 uur komt de werkploeg van de parochie weer samen. Zijn er problemen of vragen dan kan u steeds terecht bij de leden van de werkploeg. Hun gegevens kan men vinden aan de ingang van de parochiekerk Sint-Odulphus te Bost.
 

...

Lees meer

KLJ HAKENDOVER-WULMERSUM

Op zaterdag 12 oktober : knutselactiviteit.
 

...

Lees meer

KVLV HAKENDOVER-WULMERSUM

Op maandag 14 oktober : Country line dance om 19u30. Op donderdag 17 oktober : kookles
 “ wokken” van 19u30 tot 22u30.
 

...

Lees meer

OKRA SINT-GERMANUS

Maandag 14 oktober: start van het filmseizoen met “Green Book” in de Stadsschouwburg om 14.00 u. 3 euro inkom.
Dinsdag 15 oktober: laatste petanque match! We rekenen op de volledige ploeg.
Woensdag 16 oktober: wandeling in Oorbeek. Vertrek om 13.30 u op de Grote Markt aan de bushalte.
Woensdag 23 oktober: jaarfeest in Schakel.
Iedere maandag om 13.30 u: kaartspel in de Cinex.

...

Lees meer

LG en OKRA - KUMTICH

Maandag 7 oktober om 14 uur in zaal Centrum reisreportage over Tibet door mevr. Myriam Bergmans. Info: RUMMENS Noël Tel 016813464
 

...

Lees meer

KVLV – VISSENAKEN

Dinsdag 15 oktober om 19 uur in de Kronkel: Naailes.
Woensdag 16 oktober om 19 uur in de Kronkel: Brei- en haakcafé.

...

Lees meer

Bijbelavonden: het evangelie volgens Matteüs

De evangelist Matteüs en de engel door Rembrandt van Rijn

De Bijbel bestaat uit verschillende boeken die eeuwen geleden werden geschreven door verschillende auteurs. Ze kwamen uit diverse landen met een eigen cultuur en een eigen taal. Eén ding hebben ze gemeen. Ze vertellen het verhaal van God die met de mens een verbond aangaat. Deze historie speelt zich niet alleen in het verleden af maar gaat ook over de toekomst. Want God blijft ons volgen. 

Voor vele mensen is lezen in de Bijbel geen evidentie meer. Welke boodschap schuilt er achter al die verhalen. Hoe moet ik dit alles vertalen naar mijn leefwereld die zich in het hier en nu afspeelt en niet in een ver verleden? Heeft de boodschap nog enige betekenis? Om aan de vragen een antwoord te bieden worden er hulpmiddelen aangeboden die het lezen van de verhalen vergemakkelijken.

Dit jaar laat Bijbelleerhuis Ten Gronde u kennis maken met het evangelie volgens Matteüs. Vanaf de advent staat zijn verhaal over Jezus centraal. In 7 samenkomsten wordt er in groep op zoek gegaan naar de verbinding tussen het eigen leven en het Bijbelverhaal. Er wordt gewerkt met het boek van Luc Devisscher: “Ten Gronde. Het abc van de evangelielezingen op zondag”, Antwerpen, Halewijn 2018.

Plaats: De bijeenkomsten gaan door in Pastoraal Centrum Kabbeek, Gilainstraat 104 te Tienen 
(tegenover politiekantoor).
Data: de donderdagen 24 oktober, 14 november, 5 december 2019 en 16 januari, 6 februari, 12 maart en 2 april 2020. Telkens van 19.45 tot 22.15 uur.
Prijs: 35€ voor de ganse reeks en 19.95€ voor het boek ( verplicht).
Inschrijvingen: www.vlbm.be of greet.denolf@ccv.be vóór 14 oktober 2019

...

Lees meer

SAMANA HAKENDOVER-WULMERSUM

Op 8 september vierden we ons jaarlijks feest. De leden konden terecht in het San Salvatorhuis, waar mooie gedekte tafels klaar stonden. Alle beschikbare plaatsen werden ingevuld. Na een woordje toelichting over de activiteiten voor het najaar werd er een ode aan Maria gebracht op haar geboortefeest met een weesgegroetje en Marialied. Een geurende tas en een lekker koekje bracht de sfeer erin. Iedereen kon zijn verhaal kwijt zowel vreugdevol als met wat heimwee werd er nagepraat. Na een lekker avondmaal en overheerlijk dessert was de namiddag zo voorbij en keerde men huiswaarts met de belofte om er volgende keer zeker weer bij te zijn ( verslag door Marie-Louise).

Op zondag 13 oktober is het “dag van de chronische zieken”. Na de gebedsviering worden aandachtskaarten uitgedeeld met de slogan “er zit Samana in je buurt”, het aandachtspunt voor het nieuwe werkjaar. De zieken worden aan huis bedacht met een geschenk.
 

...

Lees meer

SAMANA – KUMTICH

Op zaterdag 5 oktober houdt Samana Kumtich een huis aan huis druivenverkoop.
(Echte Belgische druiven)
Vanaf 9 uur wordt er gestart.
De prijs is 7,00 euro per tros.
Er kunnen ook druiven besteld worden door te bellen naar 016 813927 ( liefst na 18.00 uur )

...

Lees meer

SAMANA SINT-MARGRIETE-HOUTEM

Zaterdag 12 oktober staat de Mis van 18 u in het teken van de langdurig zieken. Wij nodigen al onze leden en bestuursleden uit naar de kerk te komen en mee te bidden.
 

...

Lees meer

SAMANA OPLINTER

Ter gelegenheid van de Nationale Ziekendag bieden wij onze leden een gratis ontbijt aan. Het wordt aan huis gebracht zaterdag 12 oktober tussen 8 en 9.30 u.
Zondag 13 oktober staat de Eucharistieviering van 10 u. in het teken van de zorg voor langdurig zieke mensen.
Daarna, van 11 tot 15 u., vergasten we onze leden in het Parochiecentrum op een mini-ziekendag, met een lichte doch voedzame maaltijd.
 

...

Lees meer

ZIEKENCOMMUNIE OPLINTER

Woensdag 9 oktober kant Berg, donderdag 10 oktober kant Statie, vanaf 9 u.

...

Lees meer

PAROCHIEPLOEG – VISSENAKEN

Woensdag 9 oktober om 19 uur vergadering in de Pastorij.
 

...

Lees meer

PAROCHIAAL KOOR GRIMDE

Donderdag 3 okt: om 16u repetitie in het Kapelhuisje. Iedereen welkom!
 

...

Lees meer

OKRA SINT-GERMANUS

Iedere maandag kaartspel en iedere dinsdag petanque in de cinex.
Maandag 14 oktober: start van OKRA-Plus Films, met “Green Book” in de Stadsschouwburg om 14.00 u.

...

Lees meer

KLJ HAKENDOVER-WULMERSUM

We houden op zaterdag 5 oktober “ vriendjesdag”. Afspraak om 14 u – 17 u. Breng een vriendje mee.
 

...

Lees meer

KVLV HAKENDOVER-WULMERSUM

Maandag 7 oktober Country live dance van 19 u 30 tot 21 u.
 

...

Lees meer

LG EN OKRA - KUMTICH

Vrijdag 4 oktober uitstap naar de haven van Zeebrugge: bezoek met gids aan de cruiseterminal en het windmolenpark.
Na het middagmaal ontdekkingsrondrit doorheen Knokke en de Zwinstreek
Info: RUMMENS Noël Tel 016813464
Maandag 7 oktober om 14 uur in zaal Centrum reisreportage over Tibet door mevr. Myriam Bergmans
 

...

Lees meer

OKRA SINT-GERMANUS

Iedere maandag kaartspel en iedere dinsdag petanque in de cinex.
Woensdag 25 september: koffietafel in V.I.A.-Waaiberg om 14.30 u. We gaan Quizzen.
Maandag 14 oktober: start van OKRA-Plus Films, met “Green Book” in de Stadsschouwburg om 14.00 u.

...

Lees meer

FEMMA SINT-MARGRIETE-HOUTEM

Crea: Dinsdag 1 oktober tweede avond om ons juweeltje af te maken, samen met Fran, onze lesgeefster. In Centrum Houtem.

...

Lees meer

K.L.J. OPLINTER

Op de startdag kon u de leiding aan het werk zien. Er zijn drie personen in leiding voor elk van de vijf leeftijdsgroepen plus drie overkoepelende. Samen dus achttien.
Zondag 29 september:

Kwispels (4e-6e lj): De grote TEAMdoop.
Nestorekes (1e-2e mb): Wat een vettige namiddag!
Papierslag: zaterdag 5 oktober.

Dit jaar gaan we op kamp van 21 tot 31 juli in Overijse, in de Druivenstreek. Een aanrader voor iedereen die het jaar in alle pracht en praal wil afsluiten.

...

Lees meer

K.V.L.V. OPLINTER

Yoga

We zijn herbegonnen aan ons yogaprogramma met lesgever Paul Hillaert. Groep 1 om 19.30 u, groep 2 om 20.45 u, in de zaal van de school De Wijsneus. Donderdag 26 september en 3 oktober. ‘Een degelijke opbouw van de fysieke yogalessen is een must’.

Pannenkoeken

Zondag 29 september vanaf 14.30 u in de grote zaal van het Parochiecentrum. Tijdens onze pannenkoekendag kan je smullen van heerlijk verse pannenkoeken en ambachtelijk roomijs. Je kan ook pannenkoeken mee naar huis nemen, ijskreem waarschijnlijk niet. Het aanbod van het najaar wordt voorgesteld. Kom zeker eens langs om het te ontdekken.

...

Lees meer

LG en OKRA - KUMTICH

Vrijdag 4 oktober uitstap naar de haven van Zeebrugge: bezoek met gids aan de cruiseterminal en het windmolenpark.
Na het middagmaal ontdekkingsrondrit doorheen Knokke en de Zwinstreek
Info: RUMMENS Noël Tel 016813464

Maandag 7 oktober om 14 uur in zaal Centrum reisreportage over Tibet door mevr. Myriam Bergmans

...

Lees meer

K.V.L.V. OPLINTER

Sneukeltocht

We reden met een rustig ritme zodat iedereen, al dan niet met elektrische bijstand, kon volgen. We bezochten plaatsen die uiteraard onze belangstelling als landelijke beweging (‘ruraal’, niet ‘nationaal’) wegdroegen. En we verwenden onze smaakpapillen en lieten de afwas staan.

Koken

Dinsdag 24 september om 13.00 of 19.30 u in P.C. keuken: Wokken. Lesgever: Greta Vandenholt. Een wok is onmisbaar in de eigentijdse keuken. Je maakt er de heerlijkste gerechten mee, het gaat supersnel en de variaties zijn eindeloos.
Yoga

Donderdag 12 september zijn we herbegonnen met ons yogaprogramma. Les 1 om 19.30 u, les 2 om 20.45 u, in de polyvalente zaal van de school De Wijsneus. Ongeveer om de week, niet op de verlofdagen. Dus nu 19 en 26 september.
Pannenkoeken

Zondag 29 september van 14.30 u in de grote zaal van het Parochiecentrum. Tijdens onze pannenkoekendag kan je smullen van heerlijk verse pannenkoeken en ambachtelijk ijs. Kom zeker eens langs om het najaarsprogramma te ontdekken.

...

Lees meer

FEMMA SINT-MARGRIETE-HOUTEM

Voor onze crea-mensen: op dinsdagen 24 september en 1 oktober maken we een juweeltje, volledig naar eigen smaak. Samen met Fran, onze lesgeefster overlopen we de mogelijkheden, zodat je kan beslissen wat je wil maken. Inschrijven nodig. In Centrum Houtem.

...

Lees meer

LG EN OKRA - KUMTICH

Vrijdag 4 oktober uitstap naar de haven van Zeebrugge: bezoek met gids aan de cruiseterminal en het windmolenpark.
Na het middagmaal ontdekkingsrondrit doorheen Knokke en de Zwinstreek
Info: RUMMENS Noël Tel 016813464

Maandag 7 oktober om 14 uur in zaal Centrum reisreportage over Tibet door mevr. Myriam Bergmans

...

Lees meer

KVLV HAKENDOVER-WULMERSUM

Op maandag 16 september van 19.30 tot 21 uur kan je mee Country Line dansen.

Op donderdag 19 september van 19.30 tot 22.30 uur is er een cursus bloemschikken.

Op donderdag 26 september kan je van 19.30 tot 22.30 uur leren handletteren in het Sint Salvatorhuis, Schoolpad te Hakendover. Kostprijs van de les is 20 euro en het is Stefanie Weckx uit Oplinter die een aantal technieken zal aanleren.

...

Lees meer

CREA-BOST IN ONZE PAROCHIE

Onze parochie is ook een plaats waar mensen van alle leeftijden elkaar kunnen vinden. In het ontmoetingscentrum O.C. De Buksboom zijn er lessen om binnen activiteiten of uitstappen buiten te doen. Heb je interesse kom dan gerust eens langs om kennis te maken. De lessen starten om 19.30 uur op woensdag 28/08, 11/09, 25/09. De lessen lopen tot november en dan start een nieuw werkjaar. Alvast van harte welkom.

...

Lees meer

KVLV HAKENDOVER-WULMERSUM

KVLV en Landelijke Gilde gaan elke woensdag fietsen ook tijdens de vakantiemaanden. Om 19 uur vertrek aan de kerk. Ook niet-leden zijn welkom.

...

Lees meer

KVLV Vissenaken

Woensdag 11 september van 19:30 tot 22:00 uur in de Kronkel: breiles.

Zaterdag 21 september uitstap naar anthuriumkwekerij te Herent.
We gaan met eigen vervoer en spreken af aan de St.Pieterskerk om 9.15.uur. Om 10 uur worden we daar verwacht

Dinsdag 24 september van 19 tot 22 uur in de Kronkel: naailes met jeans en kurk.

Dinsdag 8 oktober van 19 tot 22 uur in de Kronkel: bloemschikken.

...

Lees meer

Landelijke gilde Hakendover-Wulmersum

Landelijke Gilde gaat op zaterdag 24 augustus naar Pairi Daiza. Inschrijven kan tot 3 augustus mits betaling op rek BE68 73 43 2600 0134 van de Landelijke Gilde. Leden van de Landelijke Gilde, KVLV en KLJ betalen 55 euro. Niet-leden 60 euro; picknick meenemen of middagmaal ter plaatse te betalen. Meer informatie bij Jan Kinnaer, Stany Dewaelheyns, Hubert Arnauts en Jean-Pierre Delande.

Op donderdag 5 september bestuursvergadering om 19 u 30 café Welkom.

Op donderdag 12 september bewegingsavond voor bestuursleden in de Glazuur Glabbeek om 20 u.
Lid worden ? contact Jean-Pierre Delande 016 897036.

Samen met K.V.L.V. is er elke woensdag een fietstocht gepland. Vertrek aan de kerk om 19 u.
Ook niet-leden zijn welkom. Deelname is gratis.

...

Lees meer

Parochiaal koor Grimde

Donderdag 19 sept: om 16u repetitie in het Kapelhuisje. Iedereen welkom!

...

Lees meer

OKRA SINT-GERMANUS

Iedere maandag kaartspel en iedere dinsdag petanque. Ook supporters zijn welkom in de cinex van 13.30 tot 17.00 u.

Woensdag 25 september: koffietafel in V.I.A.-Waaiberg om 14.30 u. We gaan Quizzen.
Maandag 14 oktober: start van OKRA-Plus Films, met “Green Book” in de Stadsschouwburg om 14.00 u.

...

Lees meer
14/11/2019

PAROCHIAAL KOOR GRIMDE

Donderdag 14 nov: om 16u repetitie in het Kapelhuisje. Iedereen welkom!

...

Lees meer
14/11/2019

PAROCHIAAL KOOR GRIMDE

Donderdag 14 nov: om 16u repetitie in het Kapelhuisje. Iedereen welkom!

...

Lees meer
15/11/2019

LANDELIJKE GILDE - VISSENAKEN

Vrijdag 15 november om 20 uur in de Kronkel :kaarten.

...

Lees meer
16/11/2019

KLJ HAKENDOVER-WULMERSUM

Zaterdag 16 november gaan we schaatsen.

...

Lees meer
18/11/2019

SAMANA & OKRA OPLINTER

Film

Filmnamiddag in De Kruisboog te Tienen maandag 18 november om 14u: Mary Poppins returns.
Emily Blunt schittert als Mary Poppins. Ze snelt als super-nanny de Banks-familie na een tragische gebeurtenis opnieuw ter hulp. Ze wordt bijgestaan door haar vriend Jack, een optimistische lantaarnaansteker in Londen. Beleef mee de magische sfeer in deze vrolijke en nostalgische musical.
 

...

Lees meer
18/11/2019

KVLV HAKENDOVER-WULMERSUM

Maandag 18 november : Country line dance om 19u30.

...

Lees meer
18/11/2019

KERKFABRIEK ST-GERMANUS

Maandag 18 november om 20.00 u: samenkomst kerkfabriek in de Dekenij.

...

Lees meer
20/11/2019

PRESENTATIE "LIEFDESGEBODEN"

Benedictijnse spiritualiteit als bron voor liefde

Lezing, muziek, beeld en gesprek
Mag je als monnik van liefdesliederen houden? Hoe kan christelijke spiritualiteit je liefde verrijken? Veel mensen denken bij liefde en religie vooral aan strenge regels, maar de ervaring spreekt een andere taal: in het klooster van je leven mag je niet alleen liefhebben, nee, je moet! Liefde is geen verbod maar een gebod. Wie spiritualiteit zoekt, moet zijn gevoelens heiligen. Dat geldt voor negatieve emoties wanneer dingen niet goed gaan, maar zeker ook voor liefde wanneer je van andere mensen houdt. 
Het nieuwe boek van Thomas Quartier nodigt iedereen uit om vanuit oude en nieuwe bronnen op zoek te gaan naar geboden voor heilige liefde. 

Op woensdagavond 20 november om 20 uur vertelt hij graag over de liefdesgeboden en zal hij enkele songs uit zijn boek zelf ten gehore brengen in de abdij Keizersberg. En natuurlijk wil hij in gesprek met de zaal. Want de liefde, dat beleven we samen, niet alleen. Dat geldt voor kloosterlingen, net zo goed als voor singles, getrouwden en voor mensen die op andere manieren liefde beleven.

Thomas Quartier is monnik van de Sint-Wilibrordusabdij in het Nederlandse Doetinchem en ook docent aan de KU Leuven. 

Het belooft een bijzondere avond te worden met de muzikale lezing door de auteur, een bespiegeling door prior Dirk Hanssens osb en alle ruimte voor dialoog en ontmoeting. Namens uitgeverij Halewijn waar het boek in Vlaanderen verschenen is, zal Toon Osaer het werk ten doop houden. Na afloop is er gelegenheid om het boek bij een glaasje aan te schaffen en te laten signeren.

De avond wordt georganiseerd door uitgeverij Halewijn, De Kovel - Monastiek Tijdschrift voor Vlaanderen en Nederland, de Leerstoel Monastieke Spiritualiteit van de KU Leuven en Abdij Keizersberg. Iedereen is van harte welkom. Graag van tevoren aanmelden: abdij.keizersberg@telenet.be.

...

Lees meer
21/11/2019

SENIOREN SINT-MARGRIETE-HOUTEM

Kaartspel donderdag 21 november vanaf 13.30 u in het Centrum.

...

Lees meer
22/11/2019

PILLAMPENWANDELING

Op vrijdag 22 november organiseert de Confrérie van Sincte Moor haar ‘Pillampenwandeling’. De wandelaars vertrekken om 19 uur aan de kapel van O.L.Vrouw-ten-Steenkapel in Grimde. Gids bij deze wandeling door het oude Grimde is Gilbert Declercq. Gilbert is altijd goed voor enkele wetenswaardigheden, die zelfs voor Grimdenaars nieuw zijn. De wandeling duurt ongeveer anderhalf uur. De inrichters kiezen voor een avondwandeling met zaklampen wegens de speciale sfeer. Tevens leest Gui Nijs onderweg een paar gedichten voor en vertelt hij een paar korte volksvertellingen over Grimde. Een activiteit van de Confrérie is gratis en zoals altijd de moeite waard. Iedereen is dan ook van harte welkom.

...

Lees meer
22/11/2019

LANDELIJKE GILDE - VISSENAKEN

Vrijdag 22 november om 20 uur in de Kronkel :kaarten.

...

Lees meer
23/11/2019

KLJ HAKENDOVER-WULMERSUM

Zaterdag 23 november 14 u: gezelschapsspelletjes.

...

Lees meer
23/11/2019

K.L.J. OPLINTER

Zaterdag 23 november:
Nestorekes: ‘Gedropt’, de leukste dropping ooit. Na afloop kan je genieten van een heerlijke warme kop chocolademelk.
Plus-zestien: ‘Bowling’. Jaren geleden was er een kegelbaan in de Lindebaan, niet zo ver van het huidig parochiecentrum. Nu gaan we voor een veredeld kegelspel naar de Leuvenselaan in Tienen.

...

Lees meer
24/11/2019

JEANNE DEVOS OP VOLGENDE KABBEEKLEZING

Jeanne Devos voorstellen hoeft nog nauwelijks. Zij mag gerust bestempeld worden als modelchristen, misschien wel de opvolger van pater Damiaan. De kranige 84-jarige zuster van de Jacht, uit Kortenaken afkomstig, zet zich al jarenlang in voor armen in de sloppenwijken van Bombay in India. In 2005 werd ze voor gans haar werk genomineerd voor de Nobelprijs voor de vrede. 

Als missiezuster wil ze “missie” vertalen in solidariteit, het opnemen voor elkaar. Zuster Jeanne focust haar werk op het te lijf gaan van onrecht en armoede in een land waar vrouwen steeds het eerste slachtoffer zijn, waar kinderprostitutie schering en inslag is, waar de ongelijkheid binnen het kastenstelsel ten top wordt gedreven. Daarom richtte zij de National Domestic Workers Movement (NDWM) op. Een organisatie die de ongelijkheid aankaart, opkomt voor de rechten van de plaatselijke bevolking en iedereen aanmoedigt om te strijden tegen elke vorm van discriminatie.

Vermits haar leeftijd het minder toelaat om nog ’s avonds mensen toe te spreken, wordt deze Kabbeeklezing verplaatst naar zondagnamiddag. Met veel passie en gedrevenheid wil ze iedereen blijven bewust maken van mistoestanden in de wereld. Zuster Jeanne Devos geeft het bewijs dat we met ons geloof bergen kunnen verzetten. 

De lezing heeft plaats in de kapel van het Pastoraal Centrum Kabbeek, Gilainstraat Tienen ( tegenover politiekantoor) op zondag 24 november 2019 om 15 uur. De lezing duurt ongeveer een uur. Nadien is er gelegenheid voor vragen. We sluiten af met een drankje.

...

Lees meer
24/11/2019

VOLGENDE KABBEEKLEZING MET ZUSTER JEANNE DEVOS

De waarde van ieder mens in Gods oog, het thema waarover onze gaste het zal hebben. In haar werk in India leverde Jeanne Devos een belangrijke bijdrage om de rechten te verbeteren van vrouwen die huisarbeid verrichten. Ze is voor deze strijd tegen moderne slavernij veelvuldig gelauwerd. De lezing gaat door op zondag 24 november om 15 uur in de kapel van het pastoraal centrum Kabbeek, Gilainstraat Tienen. Inkom gratis.

...

Lees meer
24/11/2019

ZANGKOOR SINT-MARGRIETE-HOUTEM

De herhalingen voor Kerstmis beginnen zondag 24 november, in de kerk. Daar spreken wij af voor de volgende repetities.

...

Lees meer
26/11/2019

EERSTE COMMUNIE O.L.V. TEN POELKERK

Dinsdag 26 november komen we voor de eerste maal samen met de kinderen in de kerk om 15.30 uur. Na gezongen te hebben luisteren we naar een Adventsverhaal en maken we een grote Adventskrans.

...

Lees meer
26/11/2019

FEMMA SINT-MARGRIETE-HOUTEM

Creatief: weefhaken. Dinsdag 26 november om 19.30 u.
We maken een tas in dikke wol en dunne katoen: Een vrij gemakkelijke techniek waarbij we vertrekken van een dikke wollen draad die al hakende met fijnere katoen omwikkeld wordt. Het resultaat is een mooi weefeffect.

...

Lees meer
26/11/2019

RAAD VAN BESTUUR VZW-VPW.

Dinsdag 26 november om 19.30 u in P.C. Kabbeek

...

Lees meer
27/11/2019

CATECHESE ST. GERMANUS

Woensdag 27 november om 14.00 u in P.C. Kabbeek, Gilainstraat: catechese voor de Vormelingen 2020.

...

Lees meer
27/11/2019

OKRA OPLINTER

Maandelijkse bijeenkomst in VIA, Waaiberg Tienen op woensdag 27 november om 14.30 u. We verwachten hoog bezoek van de heilige Nikolaas en zijn helper de kleurling Petrus.

...

Lees meer
27/11/2019

OKRA SINT-GERMANUS

Activiteiten voor November
Woensdag 27 november: koffietafel in V.I.A. Waaiberg. Er komt hoog bezoek.

...

Lees meer
28/11/2019

PAROCHIAAL KOOR GRIMDE

Donderdag 28 nov: om 16u repetitie in het Kapelhuisje. Iedereen welkom!
 

...

Lees meer
28/11/2019

BOEKVOORSTELLING 'WOORDEN DIE RAKEN'

Waar: Regiohuis Scherpenheuvel Isabellaplein 15a 3270 Scherpenheuvel
Wanneer: 28 november om 19u30
Wat: Boekvoorstelling regiohuis

De zondagslezingen maken in onze geloofsgemeenschappen deel uit van een gedeelde traditie. In onze kerken horen we ze voorlezen en toegelicht worden tijdens de weekendvieringen. Ze worden wekelijks becommentarieerd in Kerk&Leven. Heel dikwijls geven ze voeding aan de bezinning en het gebed bij het begin van pastorale vergaderingen.
“Woorden die raken” speelt hier op in en komt er op initiatief van hulpbisschop mgr. Koen Vanhoutte:
“Woorden die raken” is een eenvoudig werkschrift bij de zondagsevangelies dat ons kan helpen in het gesprek hierover met anderen of bij de persoonlijke overweging.
Voor elke zondag van het liturgische jaar worden er vier pagina’s voorzien. Voorop staat de tekst van het evangelie. Daarna volgen er twee pagina’s met ruimte om neer te schrijven wat je ‘raakt’ in dit evangelie en hoe dit voor jou ook een woord kan worden om van te ‘leven’. Daartussen vind je een kort stukje duiding dat op weg zet naar verdieping. De laatste pagina bevat afwisselend een gebed, een stukje poëzie, uitleg bij een Bijbels woord, een getuigenis of de aanzet tot een lied.
“Woorden die raken” bevat een duidelijk wegwijzer voor persoonlijk gebruik of voor gebruik in groep. Een sterke aanrader voor alle pastorale groepen en elke gelovige christen.

Kostprijs: 9,90 euro
Beschikbaar van 15 november 2019. Verkrijgbaar op de vorming- en voorstellingsavonden.
Bestelling en verkoop via de liturgische centra De Peerle (Mechelen), Castrum (Leuven) en Guimard 1 (Brussel) en op de Dag van het woord.

Meer info op: www.vlbm.be
contactpersoon: Geert Narinx - geert.narinx@vlbm.be

...

Lees meer
30/11/2019

LANDELIJKE GILDE OPLINTER

Kroegentocht zaterdag 30 november. We gaan naar Valkenburg: wandeltocht door de stad en bezoek aan enkele uitgekozen drankgelegenheden. Vertrek aan het parochiecentrum om 18 u., vertrek ginds terug om 2 u.

...

Lees meer
01/12/2019

DAG VAN HET WOORD

Woorden uit Mattëus. Op zondag 1 december van 18 tot 19.30 uur, worden de woorden uit het Mattëusevangelie luidop voorgelezen en omkaderd met muziek. Dit event vindt plaats in de basiliek van Scherpenheuvel, Basilieklaan 16. De Dag van het Woord komt er op uitnodiging van paus Franciscus om op de eerste zondag van de advent de rijkdom van de Bijbel te ontdekken. Inkom gratis.

...

Lees meer

CONTACTEER ONS