Filter

Voor het eerst in België: het MISSIECONGRES. Mis het niet!

Hoe kunnen wij vandaag de dag getuigen van de schat die ons geloof is? Dat is de vraag die centraal staat op het Missiecongres dat doorgaat in maart 2022. 
Jong of oud, gelovig of op zoek, alleenstaand of getrouwd, aan het werk of met pensioen, priester of religieus: iedereen is van harte welkom voor dit weekend van ontmoeting, gesprek en herbronning. Het Missiecongres wil een bron van inspiratie zijn voor missionaire ideeën, met ruimte voor stilte en gebed – voor ontmoeting met God. 
Het programma omvat niet alleen panelgesprekken over maatschappelijke kwesties, verfrissende workshops over bestaande initiatieven en inspirerende sprekers die je zin geven om zelf in actie te komen, maar ook momenten van verbondenheid tijdens gebedswakes en eucharistievieringen.
Praktisch:
- Waar? Basiliek van Koekelberg in Brussel 
- Wanneer? 18-19-20 maart. Deelnemen voor één dag is ook mogelijk. 
- Logies? De parochies en vrijwilligers van Brussel en omstreken bieden overnachtingsmogelijkheden aan wie van ver komt (afhankelijk van de corona maatregelen). 
- Voor kinderen en tieners is er opvang en een aangepast programma.
Bekijk het volledige programma en blijf op de hoogte: www.congresmission.be

Beste broers en zussen, 
Hierbij willen wij het eerste Missiecongres in België aankondigen. 
Dit gaat door in de Basiliek van Koekelberg, in Brussel, op 18, 19 en 20 maart. Je kunt deelnemen voor 1, 2 of 3 dagen. 
De vraag die tijdens het Missiecongres centraal staat, is de volgende: Hoe kunnen wij in de samenleving van vandaag getuigen van de schat die ons geloof is? 
Jong en oud, gelovig of zoekend: Iedereen is welkom om op het Missiecongres kennis te maken met anderen en met bestaande inspirerende geloofsinitiatieven, altijd geworteld in de liefde van God en de vreugde van het Evangelie. 
Wij hopen dat tijdens die drie dagen het beeld zal ontstaan van een levende, enthousiaste Kerk – uiteraard met respect voor de dan geldende corona maatregelen. 
Om het Missiecongres tot een succes te maken, willen wij jullie vandaag drie dingen vragen: 
- Bid alstublieft voor het welslagen van het Missiecongres; 
- Doe mee en vertel over het Missiecongres aan vrienden, familie, kennissen. Ga naar de website voor een volledig overzicht van het programma. Schrijf jullie in en spoor anderen aan om hetzelfde te doen. 
- Voel je je geroepen om de handen uit de mouwen te steken, spreek ons dan aan. Wij hebben vele medewerkers en vrijwilligers nodig voor heel diverse taken. 

Wil je meer weten of wil je je aanmelden als vrijwilliger, dan kun je terecht op de website www.congresmission.be. Hopelijk ontmoeten we elkaar op het Missiecongres! Iedereen is er van harte welkom

...

Lees meer

CATECHESE ST. GERMANUS

De catechese voor de vormelingen op woensdag 19 januari werd afgelast omwille van de corona maatregelen.
Woensdag 26 januari oudercontact voor de ouders van de vormelingen.om 19.30 u. in de kerk: laatste afspraken voor de vormselviering, foto’s, parking, enz.

...

Lees meer

DERTIENMAALBEDEVAART en HAKENDOVERWIJN

Op zondag 16 januari gaat naar jaarlijkse traditie de dertienmaalbedevaart door.
Iedereen is vrij om de ganse dag deel te nemen op eigen ritme. Het dragen van een fluo-hesje is  verplicht. 
In de kerk van de Goddelijke Zaligmaker en de kapel van Onze-Lieve-Vrouw-ten-Steen in Grimde geldt ook een mondmaskerplicht.
Wij vragen de bewoners langs de dertienmaalroute om een kaars te laten branden voor hun woning.

Wij roepen alle inwoners op om hun processievlag “ Hakendover 13 eeuwen” aan hun woning te laten wapperen van zaterdag 15 januari tot en met Hakendoverwijn op 23 januari. Vlaggen zijn nog beschikbaar bij de leden van het processiecomité aan € 30.

Op zaterdag 22 januari om 18 u. zal in de kerk Hakendoverwijn worden gevierd. De eucharistieviering – voorgegaan door ere-deken Joris Hardiquest- zal worden opgeluisterd door het koperkwartet van de fanfare St.-Isidorus en het St.-Cecilia zangkoor.
 

...

Lees meer

MISDIENAARSNIEUWS SINT-GERMANUS

Aan de misdienaars: een dikke proficiat voor allen die meededen aan het Kerstspel en de vieringen van Kerstmis.
Aan alle misdienaars een toffe nieuwe start gewenst voor 2022.
Denk eraan dat we de reis naar Rome plannen van 4 tot 7 juli 2022.
Dus wees zeker zo veel mogelijk op post als je wilt deelnemen.
Binnenkort volgt er speciaal nieuws hierover.
Vele groeten,
Claire

...

Lees meer

FERM OPLINTER

Yoga

In januari starten we met een nieuwe reeks yoga. Daarin leren we ons lichaam en onze ademhaling beheersen. Wij gaan voor Hatha-yoga, een rustigestijl van yoga voor jong en oud, lenig of niet. 
Dit is een reeks van 10 lessen. De lessen zijn enkel om 20 u, in januari op 20 en 27, verder de donderdagen behalve tijdens het verlof, in de turnzaal van de school De Wijsneus, die wij voor hun gastvrijheid danken. Lesgever zoals bij voorgaande reeksen Paul Hillaert.
Kooklessen
De kooklessen gaan nog niet door zolang de huidige corona-maatregelen gelden.

...

Lees meer
19/01/2022

CATECHESE SINT-GERMANUS

Woensdag 19 januari samenkomst voor de vormelingen om 14.00 u. in de kerk.
Wij maken een kerkwandeling en eindigen in de kerk om 16.00 u.

...

Lees meer
23/01/2022

BELEEFVERTELLING NATHALIE BRIESSINCK – DE MORSECODE

Zondag 23 januari 2022 in de Glazuur – 10.30 uur
Toegang: Leden 8 €-Niet leden 10 €

Wanneer professor Morse via een koerier verneemt dat zijn vrouw ernstig ziek is, spoedt hij zich naar huis, maar daar kan hij enkel het overlijden van zijn vrouw vaststellen. Het spoort hem aan om de morsecode te ontwikkelen, zodat communicatie voortaan sneller kan. ?Op datzelfde moment lijdt in Rusland, Irina Ivanov, een jong meisje aan een mysterieuze ziekte die haar niet in staat stelt te communiceren. Moeder Ivanov wil haar dochter laten portretteren voor het te laat is. In een café in Le Havre haken de verhalen in elkaar. ?Een wereldvondst zet de communicatie in gang. Maar dan slaat het noodlot toe. Er zijn schuldigen en onschuldigen. Kan de code bevrijding brengen?”??Met de beleefvertelling neemt Nathalie ons mee in een interactieve sessie doorheen het verhaal. Je maakt een imaginaire wandeling doorheen het decor waarin het verhaal zich afspeelt. Je komt allerlei weetjes over de historische plaatsen in het boek te weten en wordt geënthousiasmeerd om het verhaal te gaan lezen.?Je duikt concreet in de roman en duikt in de geschiedenis! Nathalie doet dit aan de hand van een zintuigelijke wandeling doorheen de plaatsen die belangrijk zijn in het verhaal.
?Van harte nodigen we u uit op de beleefvertelling van Nathalie Briessinck over haar nieuwe boek De Morsecode.

Om alles coronaveilig te houden vragen we u vooraf in te schrijven via mail of telefonisch bij Danny Pieraets of bij Karin Denruyter.?De zaal zal toegankelijk zijn vanaf 10u15 en de beleefvertelling zal ongeveer 1,5 uur duren.

Meer informatie, inschrijven en reserveren bij:?Danny Pieraets - danny.pieraets@scarlet.be - 0485 59 80 00
Karin Denruyter - karin.denruyter@skynet.be -016 / 77 87 47
df.glabbeek@gmail.com 

...

Lees meer
02/02/2022

SINT-GENOVEVA OPLINTER

Lichtmisviering en ouderavond 1ste communie 2022
Lucas vertelt het verhaal van Maria en Jozef die naar de tempel gaan met hun kindje Jezus.
Hierbij sprak Simeon een zegen uit over Maria en Jozef en prijst hij God om het kind waarin hij de redder herkent, een licht dat over alle volken zal opgaan.
Graag nodigen we alle ouders en hun kinderen uit voor een viering in de Sint-Genovevakerk te oplinter op 2 februari 2022 om 19.00 u.
Nadien willen we met de ouders en hun eerste communiekantjes (voor Oplinter) enkele praktische afspraken maken in voorbereiding van de eerste communie op 8 mei.

...

Lees meer

CONTACTEER ONS