Filter

LICHTMIS

Op dinsdag 2 februari 2021 van 14 tot 16 u. zal de kerk open zijn in het teken van “LICHTMIS” iedereen is van harte welkom voor persoonlijk gebed of het branden van een kaarsje.
 

...

Lees meer

SINT-HUBERTUSVIERING OPLINTER

In de parochieploeg werd overeengekomen de jaarlijkse Eucharistieviering met dierenwijding van zondag 8 november aan de Sint-Hubertuskapel niet te laten doorgaan. De reglementen voor groepen in verband met Covidis zijn streng en het zal moeilijk zijn ze te respecteren. Ook de doorgang van de honden voor de zegening kan moeilijk georganiseerd worden.
We zullen de muzikale omlijsting met blaasinstrumenten en de aangeboden drank na de viering missen, maar hopen dat tegen volgend jaar de vier russen overwonnen zijn.

...

Lees meer

K.L.J. OPLINTER

Startdag
KLJ-Oplinter liet het knallen. Een goed-georganiseerde startdag luidde het KLJ-jaar in. Enthousiaste leidsters (10) en leiders (8) stonden te popelen om de leden en de vriendinnetjes en vriendjes die ze meegebracht hadden te verwelkomen. Er werden die dag 128 leden ingeschreven, en er zullen waarschijnlijk nog  bijkomen. Zo kunnen we er weer een geweldig jaar van maken,. Proficiat aan de leidingsploeg en veel dank aan wie achter de schermen de Italiaanse en half-Vlaamse warme maaltijden en de nagerechten gereedmaakten.
Activiteiten
Zaterdag 10 oktober, Plus-16: De Campus Cup. Helpt de perfecte student die nog nooit herexamens heeft gehad zijn team te winnen?
Zondag 11 oktober. Kwispels (V2): Wat maakt ons sterk…Teamwerk. Adolo’s (V4): Mission Impossible, de grote escape room. (zes Engelse woorden)

...

Lees meer

FERM OPLINTER

De coronamaatregelen maken ons duidelijk hoe hard we sociale contacten nodig hebben. Bij Ferm Oplinter voelen we dat eens te meer. We schrapten heel wat activiteiten en missen jullie steeds harder. Daarom planden we voor het najaar enkele coronaproof activiteiten. We zetten in op beweging, creativiteit en omgaan met je smartphone. Belangrijke pijlers in deze tijden.
En ja, het programma is veel minder uitgebreid dan anders. Zo kunnen we het Ontbijtbuffet, de Pannenkoekendag, onze kooklessen en ook het Kerstfeest niet veilig organiseren. Heel erg jammer. Maar als we nu samen ons best doen, kunnen we volgend jaar extra hard genieten van elkaar. Laten we daar samen voor gaan!
Yoga voor iedereen

Wij starten met een nieuwe 13-delige yogareeks. Paul Hillaert leert ons hoe we ons lichaam en onze adem beter leren beheersen en zo ook onze geest vrij maken. Elke donderdag van 17 september tot en met 17 december, niet in de herfstvakantie. Er is een les om 19.30 en om 20.45 u, in de turnzaal van VBS De Wijsneus. Wegens corona telt elke les maximaal 15 personen. We verluchten de zaal en houden voldoende afstand. Als je je ziek voelt, blijf je voor de zekerheid best thuis. Mensen in een risicogroep schatten zelf in of ze veilig kunnen deelnemen.
 

...

Lees meer

JEUGDBAND OPLINTER

Ondanks de voortdurende zorg omwille van de veiligheidsmaatregelen is het een aangenaam muziekkamp geworden in Watou.
Er zou begin dit werkjaar een contact worden georganiseerd voor ouders die hun kind wensen in te schrijven en voor de kinderen zelf. Op het ogenblik dat deze tekst naar de drukker gezonden wordt, weten we nog niet of die ontmoeting doorgaat.

...

Lees meer

Liturgische vieringen in de pastorale zone

...

Lees meer

FERM HAKENDOVER-WULMERSUM

Samen met de Landelijke Gilde wekelijkse fietstocht op woensdag om 19 u aan de kerk.

...

Lees meer

FERM HAKENDOVER-WULMERSUM

Samen met Landelijke Gilde fietsen elke woensdag vertrek om 19.00 u aan de kerk
 

...

Lees meer

HARMONIE OPLINTER

We kunnen niet elke vrijdag bijeenkomen en herhalen in ons lokaal Sinterviven. We kunnen wel elke vrijdagavond om 20 u muziek spelen, speciaal voor de zorgverleners en alle andere mensen die hun steentje bijdragen (leerkrachten, vrijwilligers, mensen die werken in supermarkten enz...) en ook gewoon om iedereen een hart onder de riem te steken. Bedankt aan hen die al meegedaan hebben. Een warme oproep aan alle muzikanten om elke vrijdag live een miniconcertje (of langer mag ook) te spelen. We stellen aangepaste muziek voor, zoals bv ‘We zullen doorgaan’ van Ramses Shaffy (tekening) of ‘Song for Health’ van Steven Verhelst. Hiermede sluiten wij aan bij de ’Hou vol, Wuhan’ gezangen in China, of de balkonconcerten in Milaan tijdens de pestepidemie van 1576. Zet je raam open en laat met de klanken het gevoel van vertroosting en samenhorigheid gedragen worden door de wind. Zo zorgen we dat we niet moeten leven in ‘a ghost town’, een spookstad. Want als er één ding zeker is, dan is het dat een leven zonder muziek voor ons toch moeilijk voor te stellen is.
 

...

Lees meer

FERM/KVLV OPLINTER

Het coronavirus houdt ons allemaal in z'n greep. Daarom besloten we bij Ferm Oplinter om ook alle activiteiten van april te annuleren. Heel jammer, maar we weten ook waarom we best opletten. Samen kunnen we dit virus indijken, samen geraken we er wel. Blijf intussen goed zorgen voor jezelf en voor elkaar. Beweeg, trek naar buiten, kook lekker en gezond, bedank iedereen die zich nu extra inzet voor ons en wees ferm.
 

...

Lees meer

SAMANA VISSENAKEN

Het paasfeest  voorzien op woensdag 1 april is afgelast omwille van coronavirus..

...

Lees meer

FEMMA SINT-MARGRIETE-HOUTEM

Kookles en filmavond gaan niet door. Voor de wandeling in april is het afwachten.
 

...

Lees meer

ACTIVITEITEN OPLINTER

Bij het ter perse gaan weten wij dat de yogalessen van KVLV/Ferm gestopt zijn en dat de kooklessen niet doorgaan. De overige organisaties (Landelijke gilde, KLJ, Harmonie, Samana, zangkoor) zijn nog in beraad. Om geen verwarring te zaaien zullen we dus niets aankondigen.
 

...

Lees meer

FERM/KVLV – VISSENAKEN

Alle activiteiten afgelast tot 3 april
 

...

Lees meer
21/03/2021

WAT BEZIELDE JUDAS ISKARIOT?

Zondag 21 maart 2021 15.00 uur
Spreker: LUC DEVISSCHER
Bijbelexpert en journalist
Het verraad van Judas Iskariot maakt hem tot een van de minst populaire figuren uit de Bijbel.  Luc Devisscher kruipt in zijn huid om dit te exploreren. Zit er geen Judas in ieder van ons?

...

Lees meer
29/04/2021

IEDEREEN GELOOFT

Donderdag 29 april 2021 19.30 uur
Spreker: LUK VANMAERCKE
Hoofdredacteur Kerk en Leven
In zijn laatste boek “Iedereen gelooft” stelt Luk Vanmaercke dat je, voor alles wat in het leven echt van tel is, aangewezen bent op geloven. “Geloven” en “zeker weten” gaan niet samen. Daarom is geloven zoveel moeilijker dan weten. Hoe het toch te doen?

Jan Abts

...

Lees meer

CONTACTEER ONS